
Lato sprzyja prostym i szybkim
w przygotowaniu obiadom. Jako samodzielne danie lub po prostu dodatek do obiadu, przygotowuje czasami fasolkę szparagową z czosnkiem. Polecam!
POTRZEBUJEMY:
- 1 kg fasolki szparagowej
- 1/2 główki czosnku
- 1-2 łyżki masła
- natka pietruszki
- sól
1. Fasolkę myjemy, a następnie gotujemy przez 5-10 minut w lekko osolonej wodzie.
2. Czosnek kroimy w drobną kostkę. Siekamy natkę pietruszki. Na dużej patelni rozgrzewamy masło,
rumienimy na nim czosnek. Solimy do smaku.
3. Dodajemy natkę pietruszki oraz ugotowaną i odsączoną fasolkę.
Podsmażamy wszystko razem przez chwilę i gotowe!
Ciekawy przepis z checia wykorzystam ;)
OdpowiedzUsuń