czwartek, 25 lipca 2013

Fasolka szparagowa z czosnkiem.


Lato sprzyja prostym i szybkim
w przygotowaniu obiadom. Jako samodzielne danie lub po prostu dodatek do obiadu, przygotowuje czasami fasolkę szparagową z czosnkiem. Polecam!

POTRZEBUJEMY:
- 1 kg fasolki szparagowej
- 1/2 główki czosnku
- 1-2 łyżki masła
- natka pietruszki
- sól


1. Fasolkę myjemy, a następnie gotujemy przez 5-10 minut w lekko osolonej wodzie.

2. Czosnek kroimy w drobną kostkę. Siekamy natkę pietruszki. Na dużej patelni rozgrzewamy masło,
    rumienimy na nim czosnek. Solimy do smaku.

3. Dodajemy natkę pietruszki oraz ugotowaną i odsączoną fasolkę.
    Podsmażamy wszystko razem przez chwilę i gotowe!

1 komentarz: